Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više
Image

Growatt SPF 5000 ES

Kategorija: Hybrid invertori

Proizvođač: Growatt
Cena: 996 eur


Hibridni sistem napajanja :
Ovo je multifunkcionalni solarni inverter sa mrežom, integrisan sa MPPT regulatorom solarnog sistema, visokofrekventnim čistim sinusom  i UPS funkcijskim modulom na jednom uredjaju, što je pogodno za isključivanje sigurnosne mreže i aplikacije za samostalnu potrošnju. Ovaj pretvarač može raditi sa ili bez baterija. . WiFi / GPRS modul je plug-and-play nadzorni uređaj koji će se instalirati na pretvarač. S ovim uređajem korisnici mogu bilo gde i bilo kada pratiti status PV sistema sa svog mobilnog telefona ili sa web stranice.

Rated power 5KW, power factor 1
MPPT ranges 120V~430V, 450Voc
High frequency inverter with small size and light weight
Pure sine wave AC output
Solar and utility grid can power loads atthe same time
With CAN/RS485 for BMS communication
With the ability to work without battery
Parallel operation up to 6 unitWIFI/ GPRS remote monitoring (optional)


Proizvodi Hybrid invertori

Hybrid invertori

Image

Hybrid invertori

Growatt SPF 5000 ES

996 eur

Image

Hybrid invertori

Growatt SPA1000-3000TL BL

695 eur

Image

Hybrid invertori

Growatt Hybrid Inverter SPH3000-6000

1,420 eur

Image

Hybrid invertori

Growatt SPH3000-6000TL BL-UP

2,412 eur

Image

Hybrid invertori

Growatt SPA4000-10000TL3 BH

770 eur

Image

Hybrid invertori

Growatt SPH4000-10000TL3 BH

1,520 eur

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image